English (United Kingdom)Dutch-Netherlands

Home is where the heart is

Roy Willems"Je één voelen met je instrument is belangrijk voor elke gitarist. Iedere noot die je aanslaat klinkt zoals hij bedoeld is, of zelfs nog mooier. Harmonieën die een rijkdom aan boventonen naar voren brengen. Met gemak de mooiste boventonen pakken, die doorklinken tot in het oneindige. Het is mijn passie om het verrassingselement dat binnen de gitaar schuilt naar voren te brengen."

Als muzikant, is de "feel" met je instrument een belangrijk aspect. De juiste ergonomie en een prettige bespeelbaarheid van de gitaar dragen bij aan het gevoel van comfort en dus het speelplezier.

De handgemaakte gitaren zijn op de persoon afgestemd. De kleur en afwerking van de gitaar zijn naar de wensen van de klant. Hierdoor is elke gitaar op het gebied van uitstraling, feel en sound, uniek te noemen.

‘Uit het juiste hout gesneden’

De gitaren worden gebouwd van duurzaam en exclusief materiaal. Ik maak gebruik van inheemse en exotische houtsoorten zoals: peer, esdoorn, zebrano, ovangkol en pallisander. Op gebied van hardware wordt alleen gebruik gemaakt van kwaliteitsproducten zoals: Sperzel, Gotoh en Schaller tuners, Trem King bruggen, Floyd Rose, Gotoh en Wilkinson tremolos.

In samenwerking met elektrotechnicus Frans Swart, van De Groef Audio te Groningen, is een eigen duidelijke visie op het gebied van elektronica binnen de gitaar ontstaan. We hebben nieuwe bedrading ontwikkeld en werken met kwaliteits potmeters, condensatoren en weerstanden. Dit heeft geresulteerd in een mooie open toon, de gitaar gaat meer spreken en is directer. Deze elektronica zit standaard in de gitaren en het is werkelijk een genot om mee te spelen. Het is tevens interessant om je eigen gitaar hiermee te modificeren!

Door de combinatie van al deze factoren ontstaat een unieke eigen sound en een uitstraling van hoogwaardige kwaliteit.

‘Eigen karakter’

Het ontwikkelen en creëren van je eigen sound en bespeelbaarheid van je instrument is een mooi en boeiend proces. De elementen, de vormgeving en de houtsoort bepalen de karaktereigenschappen van de gitaar. Als gitaarbouwer gebruik ik mijn creativiteit om iets nieuws te ontwikkelen, maar behoud het authentieke karakter van de gitaar. Een eigen ontwikkeld model staat dan ook garant voor een unieke uitdagende gitaar, met een eigenzinnig karakter.